Nejdå, vi har haft webbtv tidigare

Medievärlden ringde mitt i förberedelserna för vårt eftermiddagsglöggparty här på redaktionen, och undrade lite om gårdagens inspelning. Jag svamlade i några minuter, och det är säkert så att jag gav uppfattningen att det igår blev start för vår webbtv-satsning, som Medievärlden skriver.

Så är dock inte fallet. Och det vet ni som har hängt med på Dagen.se ett tag. Inte nog med att vi bland annat prisats för att vi var första tidning som använde oss av livesändning genom Bambuser, vi har också haft regelbundna webbtv-satsningar i samband med större evenemang. Som de fina dagliga inslagen från i Almedalsveckan, eller intervjuerna under Bokmässan. Och innan jag började har redaktionen flera gånger gjort enkla intervjuer med både egna redaktörer och på-plats-intervjuer.

Men det vi gjorde igår var på många sätt unikt, det också. Istället för att bara låta läsarna ta del av de krympta och redigerade intervjuerna i tidningen får de tillgång till grovmaterialet, som sagt. Det är roligt är det går att göra. Och med reporter-Theresia som ledare för samtalet blev det proffsigt, naturligt och enkelt.

Men det får ni som sagt se först i januari i samband med artikelpubliceringen.

Uppdaterad:
Nu är artikelrubriken ändrad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *