2008 – året då ingen klickade på Carola

Det skjutits och skjutits på den där Årets bästa-listan jag utlovade. Det är mer arbete än vad man tror att bara komma tillbaka efter långledighet. Det är fortfarande min mening att skriva den. Jag tror det kan bli kul. Det har varit ett otroligt händelserikt år. I mediesverige, på Dagen.se, på den här bloggen, i den kristna bloggosfären. Och mycket annat. Det tar vi då.

I eftermiddag har jag gjort en kort sammanställning av de mest klickade artiklarna på Dagen.se under året.

Det är mycket intressant. Jag brukar dyka ner i klicktatistiken varje månad. Känna av vad som har fungerat under månaden som har gått och genom det försöka lära känna er läsare lite bättre.

Det är intressant att läsa av årsstatistiken. I topp kommer den kanske mest självklara artikeln. Den om Karisma. Något av det viktigaste Dagen har gjort på länge, i mina ögon. Ett gediget journalistiskt arbete den artikel som fick många läsare att hitta Dagen.se (och stanna).

I övrigt kan vi konstatera att det, utöver Jordens undergång (som förklaras bäst av dess absurda mängder sökmotorklick som vi fick under en vecka), var uteslutande Tro och kyrka-artiklar som ni klickade mest på.

Det är också intressant att se att ni 2008 inte längre tyckte Carola var het. Det har vi anat redan under året. Ni verkar mätta på henne, intresseras inte. Inte ens när hon är i någon skandal.

Däremot Runar. Han har blivit vår nya Carola. Två artiklar sköt riktigt i höjden under året. Både den om hur han ”bildar kärnfamilj” (som en lustig webbreporter rubricerade artikeln), och den där han ifrågasatte Carolas vittnesmål i tingsrätten mot Tito Beltran.

Ja, intressant allt det där. Kolla listan själva.

Godtorsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *