Veckans länkar, v1

Låt oss göra en snabb, jätteförsenad, sammanfattning av den vecka som få (jag?) egentligen uppfattade var en vecka. Den strax innan och strax efter nyår:

* Harry Potter är död. Och han blev över 80 år. Anders Gustafsson snappade upp SR:s fantasiska fadäs där de berättar om Harry Potters död. Det kommer bli en klassiker.

* Massor av årssammanfattningar har gjorts i bloggar här och där. I mediesammanhang görs den nog bäst av Martin Jönsson, men jag gillar också Same Same But Differents årssammanfattning. Antagligen för att de tjusar mig med fina omdömen.

* Underbara Clara har blivit en opinionsbildare att räkna med. Under veckan skrev hon på Sidan 4 i Expressen om varför Jesus behövs i skolan. Få kan lyckas med en sådan sak utan att bli pretentiös. Underbaraclara blir mer och mer något av ett fenomen. På hennes blogg följer hon upp alla reaktioner.

* Vecka 1 var också sista veckan för Martin Jönssons blogg. Det känns som en gigantisk förlust för samtalet och utvecklingen mellan tryckta och digitala medier. Martin har fört (och ofta lett) det samtalet med särskild pondus, professionalitet och i min ögon upplevts överbryggande. Och samtidigt känns det enormt hedrande att den här bloggen finns med bland de bloggar Martin menar nu har de bästa spaningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *