Stefan Swärds problem som bloggare

Mycket tjat nu om Stefan Swärd nu. Men det är intressant för det är ett bra exempel på hur nytt och annorlunda mediet webb och blogg är. Och hur det då kan bli svårt att förhålla sig till det.

Håkan Arenius (Dagens ledarskribent) har, skrivit en längre kommentar som Stefan Swärd valt att göra till gästblogginlägg. Håkan sätter fingret på många viktiga och bra saker.

Stefan Swärd, ordförande i Evangeliska Frikyrkan, ser gärna sin blogg som vilken som helst. Som att han är en i mängden av bloggar som gärna skriver personligt, lite naket och ibland lite tokigt.

Det tycker jag är bra. Den där torra ordförandetypen byts ut mot någon som gärna pratar om hur han fortfarande tänder på sin fru eller kämpar med vikten.

Men det blir ett problem när Stefan då och då tycks glömma att han företräder en organisation. Han är inte mellanchef, pastor eller någon som allmänt reflekterar. Hans blogg läses utifrån att han är högsta ansvarig för EFK.

Frågor som ställs utifrån perspektivet att man är ”vanlig kristen” fungerar inte längre då.

Det är utifrån det här som Håkan Arenius skriver sina skarpa och ytterst välformulerade frågor. Läs.

Jag väntar ivrigt på Stefan Swärds svar. För det är inte helt självklart vad han svarar, eller vad som är rätt eller fel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *