Vad min nioåriga syster lärt mig under helgen

Min syster Elvira har varit på besök i helgen. Det är alltid trevligt och intressant. Man lär sig liksom nya saker. Om ett samhälle och samtida populärkultur jag trodde jag hade ganska bra koll på.

Hursomhelst.

Jag lärde mig en hel del saker i helgen:

Let’s Dance är viktigt.
* Laila är bäst, Kitty är konstig men har så festliga klänningar att hon måste få vara kvar, .

* Jag har tydligen blivit gammelvuxen. På riktigt. När det är Elisabet Höglunds danstur och jag poppar popcorn ropar syster ”KOLLA!! DET ÄR ELISABET!” Jag springer in för att se en Elisabet Höglund på valium iförd spandexdräkt i pepparkaksfärg och förstår inte alls vad det spektakulära är. ”Henne känner du väl igen”.

Personen som för min syster symboliserade gammal, okänd och avlägsen kopplades med mig. Henne skulle jag uppskatta bland alla nystjärnor jag kanske inte kände igen. Jag läxade givetvis upp henne och gav igen genom att ropa när Blondinbella gjorde entré. ”Henne borde du väl känna igen”. Det gjorde hon inte. 1-1.

* Mina egna iaktagelser kan sammanfattas med att David Hellenius is, by far, Sveriges bästa programledare, att Blondinbella gör sig bättre framför tangentbordet, att jag la huvudet på sned och log mig igenom hela Carl-Jan Granqvist dans och att Laila kommer vinna hela balunsen.

High School Musical är viktigare
Jag kan nu låtarna Breaking Free, Start of Something new, Stick to the Status Quo. Jag har lärt mig de viktiga namnen Zac Efron och Vanessa Hudgens. High School Musical är den stora grejen för varenda låg-, mellanstadie- och högstadie(?)elev. En tv-produktion för Disney Channel som slog så hårt att de säkert chockades själva.

Vi har i helgen sett ettan, tvåan och även den svenska musikaluppsättningen av musikalen på Göta Lejon. Min syster är salig och själv är jag lite imponerad, på snudd förbluffad. Över ett fenomen jag aldrig anat vidden av, men också över att musikalen höll förvånansvärt hög kvalitet (Zeke – du var min favorit om du läser det här!).

Men viktigast av allt? Att berätta sina insikter och upplevelser för sina vänner.

Och här sitter jag och bloggar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *