Varför Dagen lyckas och kommer hålla fanan fortsatt högt

Nu är presenterna slut för den här gången. Det gick snabbt, så klart.

Att dela ut presenter är bland de roligaste som finns. Särskilt när det kräver att ni ska skriva en kommentar. Många skriver då på för första gången och passar på att skriva en rad om vad de tycker om Dagen.se.

Det blir en liten glädjefest i kommentarsfälten och i min inkorg.

Många ger sina egna analyser om varför det gått så bra. Just nu, och överhuvudtaget. Att Dagen blivit kvalitetsmässigt bättre, är snyggare, skriver om ”hetare frågor”, att det är bloggarnas som gör att de kommer tillbaka. Någon benämner det till och med som ”nya” Dagen.se.

Och allt det där stämmer nog ganska bra. Kvaliteten är ni läsare själva bäst på att bedöma. Men visst är vi mer medvetna om vad ni uppskattar och försöker söka oss till en snabbare bevakning kring ”heta frågor”. Även våra bloggare har, utifrån hur ni läsare kommenterar och reagerar, lärt sig vilka områden som ni uppskattar. Och visst; bloggarna har en stor del i succén. De är, efter startsidan, det klickas mest.

Att vi nu har åtta bloggar på Dagen.se – och planerar för fler – innebär knappast någon avmättning. Tvärtom. För varje blogg vi startar ökar intresset. Och jag vill till och med hävda att de är en viktig del av framtiden för journalistiken.

För när nyhetsflödet blir allt större och allt mer likriktat måste vi lyfta fram det vi har som är unikt: Våra journalisters expertkunskap.

Som Carl-Henrics helhetsbild av trosrörelsen. Det som gör att han kan skriva bloggposter som den om Ulf Ekman och ekumeniken. Som Hasse Boströms insikt i det politiska spelet. Som göra han kan skriva om att Reinfeldt är välkommen till kyrkan. Som Anders Gustafssons förståelse och känsla för hur man presenterar svåra utrikespolitiska konflikter som skapar bloggposten om Gaza.

Till sist är också det kul att flera pekar på att vi paketerar våra nyheter allt snyggare. För det gör vi. Det är framförallt redigerar-Jakobs förtjänst.

Med start den här veckan kommer Jakob förstärka webbredaktionen. Jakob har tidigare redigerat pappersDagen, men kommer nu lägga en stor del av sin tid på att se till att våra nyheter paketeras snyggt, länkar ordentligt, får en genomtänkt prioritering och är högst klickvänliga.

Och efter den här första veckan med Jakob inser jag hur mycket tydligare vi kommer kunna vara det här året. Att vi nu får tid och möjlighet att tänka mycket mer strategiskt framåt.

Det ger nästan lite pirr – 2009 kommer att bjuda på en fantastisk resa!

Tack för att du följer med, kommenterar och skjutsar oss vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *