Veckans länkar v4

* Veckans roligaste rubrik

* Spotify till mobiltelefonen – När det här slår igenom finns det inte längre någon anledning att ha en mp3-spelare. Och Bredbandsbolaget filar på ett Spotify för filmer.

* Vatikanen släpper egen Youtubekanal – vi rapporterade om det tidigare, men nu är den ute!

* EFK Ung släpper ny hemsida. Och ung-kontoret startar samtidigt en blogg. Som saknar både rss-flöde och bloggstruktur… (hör av er EFK Ung om ni undrar vad jag menar – det där måste ni fixa)

* Kristna bokförlag gör det enda rätta – de letar reda på goda kristenbloggare och ber om deras synpunkt inför lansering av nästa bok. Kolportören är en av dem, och nu får han recensionsex.

* Mycket snack om Obama i veckan, såklart. Men var det verkligen ett sådär historiskt och smäktande Martin Luther King-tal? Svårt att mäta sig mot, men Rollingstone plockar ut den vackraste delen av talet. Och den har potential. Roligt också att läsa det här: Efter Obamas strul med svärandet av presidenteden fick han ta eden igen. Sen antar jag att ni har sett Obamas tvilling?

* Excelsis kommenterar ekumenik med en fantastisk bild. Läs också teologireflektionen.

* Nu är det sista dagarna att rösta på Sveriges bästa bloggar i Stora Bloggpriset och YABA.

* ”Hillsong är lite som kristenhetens svar på…max” Plastjesus levererar veckans kristencitat.

* Och på andra plats i veckans kristencitat kommer Underbaraclara: ”Jag är pånyttfödd! Jag lever! Jag är fri! Jag måste gå och kissa! Adjö”

* Mikrobloggandet spår många kommer nå sitt stora genomslag det här året. Jag skrev förra veckan att intresset exploderat. Det fortsätter den här veckan. Själv har jag länge varit aktiv på den slutna mikrobloggsajten Jaiku, men övergår nu till Bloggy. Jag finns såklart också på Twitter.

Att veta vad Mikrobloggar är och förstå det hör till allmänbildning. Läs Mymlans goda genomgång här.

* Och till sist måste jag få nämna 24hours business camp. 100 av internets främsta entrepenörer samlades i lag om två eller tre för att inom ett dygn skapa ett webbföretag. Femtio sajter blev resultatet med fantastiska idéer. Sånt här gör mig så otroligt fascinerad och inspirerad! Framförallt pekar det på hur lite webb handlar om att den som har mest pengar vinner.  

Av projekten gillar jag bäst Ticketz.se, en samlingssajt för alla evenemangsbiljetter (begagnade som nya), Youtv.se, som skapar nischade tv-kanaler utifrån youtubeklipp och Honey Im home som tar de nya sl-acess-korten till en ny nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *