Dagen ökar mest – ett lyckat samarbete mellan papper och webb

Har ni sett att Dagen ökade mest i svensk dagspress? Det skriver varenda tidning om i dag. Och det får man säga är bra gjort av oss.

Själv ser jag det som ett bevis på att pappersupplagan inte alls lider av att vi publicerar nyheter på nätet. Direkt när de är nya.

Under året som gått har Dagen.se ökat sin nyhetstakt rejält. Och Dagen har ändrat sitt nyhetstänk i förhållandet webb-tidning. Vi lägger inte ut halva artiklar på webben med hänvisning till att ”läsa mer i morgondagens tidning”. Vi väntar inte med nyheter till morgondagen. Tidningen är nu. Nyheten är nu. Och ditt läsarintresse är nu.

Vi tror att du som är pappersprenumeranter uppskattar det. Att få nyheter direkt – om du vill. Men du uppskattar också att få de sammanfattade i en papperstidning en dag senare. Därför betalar du för papper och distribution.

För Dagen.se har det varit ett vinnande koncept. Att lägga ut nyheterna här när de är nya. Vi dubblerade våra sidvisningar och gjorde en ökning på drygt 70 procent av de unika besökarna.

Och, uppenbarligen, behöver det inte avskräcka den som vill ha prenumeration. Snarare hjälpa dig att upptäcka en bra tidning. Och att du kan få våra nyheter som du vill.

För det är vad det handlar om år 2009. Att leverera nyheter på det sätt du själv önskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *