Veckans länkar, v7

* Jonathan Johansson släpper album och börjar turnera och får stort utrymme i media. Sydsvenskan, DN, och Metro skriver. Alla fokuserar på att han är kristen. Inte bitterkristen, eller föräldrakristen. Utan kristen. I Sydsvenskan och DN är det rätt vackert det där, men i Metro är det tydligt att han tröttnat.

Den kristna tron är något som redan hamnat i fokus.
– Någonstans talar skivan för sig själv. Jag behöver inte snacka mer om det.

Är du trött på det?
– Nej, visst kan jag prata om det. Men det har utkristalliserats en bild av mig som någon sorts helig snubbe. Det är jag inte alls – jag är en högst normal Stockholmsidiot som vill vara precis som alla andra.

* Världens strösta mikroblogg är Facebooks statusuppdateringar. Faktiskt. Mikrobloggandet är inte krångligare än så – du skriver vad du gör, en fråga du har eller en tanke och sedan får du respons på det. Och när Facebook nu överväger att göra statusuppdateringarna publika kommer Twitter och de övriga nischade mikrobloggsajterna få tuff konkurrens.

* Fler och fler låtar har försvunnit från Spotify. Nils Öhman har gjort en spotifylista där han samlat alla Spotifylåtar som tagits bort. En slags spotifybegravningsplats.

* Och apropå Spotify har den här bloggen massor av invites att dela ut.

* Var din blogg bland de 700+ bloggarna som var nominerad till Stora bloggpriset?

* Flower Street Café gjorde besök i en ny kyrka i helgen och fann sig reflektera över kulturen. ”Bara orden…. ”offertal”, ”lovsång”, ”välsignelser”, ”frälsning”… vet de som går på gatan utanför vad det betyder? ”Stå gärna upp och lyft händerna…” – lyft händerna??  ”Så sjunger vi: ”värdigt är Guds lamm” – Guds lamm?? ”Och tar upp ett offer” – offer??””

Så! Då tar jag helg. Godfredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *