Nu skickar tidningen Dagen läsarna till sina konkurrenter

I dag lanserar vi en ny tjänst där hela idén är: Har inte vi den bästa bevakningen av en nyhet så länkar vi dig vidare till den tidning som har den.

Vi har skickat ut ett meddelande om vår nya tjänst till de vi tror är intresserade.

Söker du bilder kan du hitta det här:
Bild på Aitellus logga
Bild på Dagens logga
Från den här artikeln kan du ta en skärmdump på hur det ser ut

Här följer hela meddelandet:

”Har inte vi den bästa bevakningen av en nyhet så länkar vi dig vidare till den tidning som har den”. Så sammanfattar tidningen Dagen sin nya tjänst Aitellu NewsMatcher.
– Det kan låta våghalsigt att slussa vidare sina läsare till konkurrenter, men vi tror att det här är bland det mest läsarvänliga vi kan göra, säger Emanuel Karlsten, redaktör för Dagen.se.

Tjänsten NewsMatcher skannar av en artikels innehåll och erbjuder sedan länkar till andra nyhetssajter som skriver om samma nyhet. Från och med i dag finns tjänsten på alla Dagens artiklar.

– Vi kommer aldrig att kunna ha den bästa bevakningen på allt, men vi vill se till att läsaren får den. Så i samband med artikeln erbjuder vi länkar till vad andra medier skrivit om samma ämne, säger Emanuel Karlsten.

Länkarna kommer att finnas där även när det handlar om mer kyrkliga artiklar. De kommer då att länka till de mer närstående konkurrenternas artiklar. Men det oroar inte Emanuel Karlsten.

– Vi är trygga i att vi är Sverigebäst när det gäller bevakningen av kyrka och religion. Man får gärna besöka andra tidningar för att få det bekräftat. Och skulle det vara så att vi missat någon del så har läsaren bara att vinna på att vi länkar till den som har täckt den.

Att se till läsarens välbefinnande är en nyckel, menar Emanuel Karlsten.

– Det handlar om att göra det så enkelt för läsarna som möjligt. Nöjda läsare innebär läsare som kommer åter ofta.

Tjänstens lansering är ett av många steg som Dagen har tagit det senaste året. Tidningen har legat i framkant i att använda ny teknik och blev av Internetworld korad som Sverige fjärde bästa dagstidningssajt 2008.

IT-företaget Aitellu är leverantör av NewsMatcher.

– Vår tjänst är oberoende av teknisk plattform och tjänsten har kunnat vara uppe på bara ett par timmar. Med NewsMatcher har Dagen blivit en sann del av internet där läsarens intresse belönas med länkar till fördjupad information, säger Stephan Palmgren på Aitellu.

Kontakt
Kontaktperson för Dagen: Emanuel Karlsten, 08-619 24 75, emanuel.karlsten@dagen.se
Kontaktperson för Aitellu: Stephan Palmgren, 08-501 269 99, stephan.palmgren@aitellu.com

Kort om Dagen
Dagen är en dagstidning med kristen profil som utkommer på papper fyra gånger i veckan, tisdag-fredag. Vi har en bred bevakning av samhällsfrågor, livsåskådning och kyrka.
Kort om Aitellu
Aitellu är leverantör av teknik till media, finans och e-handelsaktörer. Våra produkter ökar dina intäkter och din trafik, samt minskar genom automatisering dina kostnader. Produkterna bygger på 20 års forskning inom självlärande system. Vi finns i Göteborg, Stockholm och London.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *