Klickar vi för att vi själva porrsurfar?

Jag tror att vår artikel om att ”religiösa porrsurfar mer” är bland det mest frekvent klickade vi har haft på Dagen.se. Någonsin. Jag kan inte hjälpa att tycka att det är väldigt intressant. 

Det är klart att det med ord som ”porr” och ”religiösa” har den en enorm sprängkraft. Men ändå. Jag kan liksom inte låta bli att spekulera:

Klickar vi på artikeln för att vi känner igen oss? För att vi känner oss påkomna? För att det bekräftar vad vi trodde?

Att tabubelägga något gör det naturligtvis mer attraktivt. Frågan är om man i kyrkans fall har tabubelagt sex så länge (och så hårt) att det slagit bakut. Med internet har människan fått en hel värld av möjligheter vid sina fingerspetsar – och du är helt anonym.

Det handlar inte bara om porr. I mellanöstern drar webbsajterna om kristendom mer trafik än på många andra ställen i världen. Trots att (eller just på grund av) religionen är socialt eller legalt förbjuden att bekänna sig till. Det är så farligt spännande att de tydligen bara måste besökas.

Det förbjudna kommer alltid vara attraktivt.

Jag är övertygad om att porr är långt mer vanligt bland kristna (och övriga också, för den delen) än vad vi vågar tro och erkänna. Det kan vara en löjlig slutsats, men jag tror att klicken på porrartikeln möjligtvis kan indikera det.

Och hur viktigt det är att våga diskutera det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *