Om en porrsurfande artikel

Min bloggpost om religiösa porrsurfare fick många men framförallt oväntade reaktioner.

Jag hade väntat mig fler protester mot att att tex kristna skulle vara mer benägna porrsurfare. Men istället biktade sig flera.

Någon pratar om tolvstegsprogram för att komma ur porrberoende, någon annan om hur de sitter fast i det nu. Ytterligare någon postar en kommentar just efter att h*n fått ett ”återfall”. Och flera berättar om hur de tidigare varit fast i porrsurfandet.

Modigast är kanske bloggaren Sleepaz som skriver att porren haft ett ”järngrepp” om honom sedan han blev kristen.

Några undrar varför vi inte länkar till själva rapporten direkt i artikeln. Det hade vi naturligtvis gjort om vi hade kunnat. Det kunde vi inte. Då. Men i dag har vi hittat den på andra håll och har lagt till den i artikeln. Du kan ladda ner rapporten direkt här.

Flera ifrågasätter också källgranskningen av den undersökning som står till grund för artikeln. Om slutsatserna verkligen är korrekt dragna. Jag har inte haft tid att titta närmare på det, men den här bloggposten hintar om att det kan finnas stor anledning att göra det.

Av era kommentarer har vi således lärt oss mycket. Porr tycks vara ett reellt problem. Och även om jag anat att det var vanligt så inser jag att det sannolikt är mycket större än vad jag trott.

Vi återkommer i ärendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *