Två komiska saker

Sifo, ett mätföretag som bla för Dagen.se:s besöksstatistik, mailade i dag. De hade noterat vårt stora statistikhopp under rekordveckan som gick.

”Håller på och reviderar webbsiffrorna för förra veckan och ser en markant uppgång (särskilt 5 mars). Vi brukar kolla dubbeltaggning, feltaggning och lite annat men jag hittar inget konstigt./…/du får gärna kommentera vad det beror på”

Och det är klart. En 40-procentig höjning från veckan innan är anmärkningsvärd. Men det är lätt komiskt att det är så bra att Sifo höjer på ögonbrynen och vill dubbelkolla så att det inte är fusk.

****

Får ytterligare ett mail. Det är från 118 800. Ni minns? Gänget som svarade att ”Jesus var en saga” och att ”alla vettiga människor säger att kristendom är påhittad”.

Deras PR-chef har skickat ut ett pressmeddelande om en ny tjänst (spådomar via sms). Och helt apropå ingenting uppmanar man pressen att läsa Dagenintervjun med företagets vd. Kolla:

Det är komiskt tycker jag. Företaget är stolta över citaten man levererade och använder det nu som egen PR inför nya tjänster.

Man kan väl säga att svaret på min fråga om vd Markus Öhman är valhänt eller smart pr-strateg definitivt har fått sitt svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *