Dagen är visst en person. Eller: Nu finns vi på Facebook!

Jag har lite dåligt samvete för den här bloggen just nu. Inspirationen har inte riktigt infunnit sig. Det har mest berott på att mycket annat har tagit fokus. Inte minst mitt bidrag till den bok som färdigställdes i går. Det är en antologi som ges ut av Journalistförbundet och handlar om framtidens journalistik.

Det var spännande och på ett sätt väldigt skönt att få dokumentera många av tankarna om hur en tidning kan vara relevant i dag och imorgon.

En av de teser jag drev var att internet har gjort oss alla till deltagare. När alla har möjlighet att bygga sina egna plattformar kommer det inte lika tydligt finnas tidningar, tv-stationer, bloggar osv. Alla definieras om som ”deltagare”. Alla bidrar, alla tar emot, alla är sociala.

Dämed blir det också allt viktigare för oss medier att bete oss som deltagare. Att personliggöra oss för att åtminstone uppfattas som mer…av kött och blod.

Med den utgångspunkten har vi löst Facebookgåtan.

Vi har funderat länge på hur vi ska göra. Skapa en egen applikation, skapa en grupp eller fanpage.

Men nu är vi helt enkelt som alla andra ”deltagare” – en person med ett användarkonto. Som du, precis som med alla andra, kan lägga till som vän, poka och tipsa i internmailen.

Som statusuppdateringar ger vi våra senaste nyheter, som du kan ”gilla” eller kommentera.

Och tänk, i förlängningen skulle vi kunna lägga upp alla våra nyhetsbilder och ”tagga” personerna som nyheterna handlade om. Som bildtext lägger vi en länk till artikeln. Vi blir användare som alla andra, med specialområdet att skriva nyheter.

Men till en början: Bli vän med oss på Facebook och tipsa om vad vi borde skriva om, få vara nyheter där du vill ha dem och kommentera oss!

Tidningen Dagens Facebook-profil

Uppdaterad: Och just det. Mindpark var (som alltid) stor inspiration med den här posten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *