Här är de bästa aprilskämten

I dag är en av årets roligaste dagar. Jag sitter helt fascinerad och surfar runt mellan nyhetssajter för att skratta och sucka över olika redaktioners aprilskämt.

I år har några lyckats riktigt bra. Allra roligast blir så klart de skämt som ligger närmast ens egen värld. Där vinner, med hästlängder, föreningen Humanisterna.

På deras sajt och i varje redaktions mailkorg ligger i dag ett pressmeddelande om att de hårdnackade ateisthumanistern inte längre vill ”räknas till den nyateistiska rörelsen”. Man vill öppna sig för ”förnuftiga skäl som talar för Guds existens”.

Man ska inte överdramatisera denna förändring av Humanisternas inriktning, säger Sturmark. Men vi kommer definitivt att börja fira påsk igen, liksom jul med Jesusbarnet i krubban och så.

Jag kommer aldrig någonsin mer kalla Humanisterna humorlösa eller utan självdistans. Hela pressmeddelandet är en måsteläsa.

Och det finns fler i vår sfär som har lyckats.

Broderskaparna med bloggen Kristen vänster har släppt ett pressmeddelande om att Alf Svensson ansluter sig till dem. Blir broderskapare – dvs kristen socialdemokrat.

Idag kommer han alltså ut ur garderoben som socialist och kristen vänster.

Uppsala nya tidning kommer ett spännande kyrkoscoop: Victorias bröllop ska inte alls hållas i Storkyrkan – utan i Uppsala domkyrka.

Uppdaterad2: Antigayretorik skriver att Göran Hägglund berättar att han är bisexuell.

Det är nog ingen slump att han gör det samma dag som riksdagen röstar ja till en könsneutral äktenskapslag./…/Genom att avslöja att han själv är bisexuell gissar nog Hägglund att kritiken kan dämpas.

Uppdaterad4: Katolska kyrkan lyckas också med en rolig grej. De påstår att de har fått påbud från Vatikanen om att flytta biskopsämbetet till en mer ”central plats i landet”.

”Beskedet slog ner som en bomb bland biskopsämbetets personal, men biskopen meddelar att alla som så önskar ska få flytta med.”

Sändaren kör en tråkigare variant av UNT:s skämt och menar att Victorias bröllop egentligen ska hållas i Immanuelkyrkan.

Kyrkans tidning är också inne på Humanisterna och menar att Svenska kyrkan nu ”leasar ett pastorat” för att bli erkänt som trossamfund.

Har du fler skämt som berör Dagens nisch? Skicka en länk i kommentarsfältet.

I övrigt tycker jag de mest lyckade skämten har gjorts av NWT och VF.

NWT har gjort en regi-insats genom att få FBK:s tränare Perra att på Webb-tv påstå att han hoppar av sitt tränarjobb, mitt i slutspelet.

Hur känns det? Ja, isen är halkig och det är mycket tips en får akte sig för att halke på. Hur tror du att det känns?

Och VF har hittat Mållgan. Den ”person” som för några månader sedan orsakade en mediestorm när en värmlänning friades från rattfylla eftersom det var ”Mållgan” som egentligen körde. I en exklusiv VF-intervju berättar Mållgan att han nu fått dåligt samvete. 

Fler aprilskämt? Här hittar du alla aprilskämt samlade

Uppdaterad3: Mest pinsamma nit? Tidningsutgivarnas vd Anna Serner som gick på att en av världens största tidningar kommer slopa papperstidningen och bara finnas på Twitter. Bekräftat här

Uppdaterad1: Vill du själv lura någon? Titta på det här lysande aprilredskapet som BBC levererat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *