Dagens nya kläder är här – vad tycker du?

Så är den äntligen här – vårt nyklädda Dagen.se.

Det är ett stort släpp för oss, men den här gången har vår utveckling inte handlat så mycket om nya funktioner eller idéer. Istället har vi fokuserat på att dugliggöra och tydliggöra allt det goda Dagen.se redan har.

Mycket har gjorts om i grunden och är inte synligt för ögat. Men sammanfattar vi själva förändringingarna ser vi framförallt följande som de största förändringarna:

Snyggare. Det gråa och kantiga är borta, liksom de spetsiga boxarna. Textstorleken är större och vi ökar dynamiken med att släppa in ytterligare ett typsnitt på våra rubriker. Vi tydliggör genom att bara ha tre tre spalter. Vi har skalat av, mätt avstånd på ”gluggar” och disponerat för att få en både tydlig och nyhetspulserarande känsla.

Snabbare. Många är vi som klagat på Dagens långsamma laddningstider. Genom en systematisk och noggrann genomgång av kod har vi kunnat korta laddningstiden avsevärt. Men fortfarande har vi flera åtgärder kvar för att skynda upp detta ytterligare under månaden som kommer.

Smidigare. Vi har nu äntligen en tydligare navigeringsmeny. Som lotsar dig igenom även de växande delar av Dagen.se som inte bara är vanliga nyheter. Vi har dessutom analyserat de funktioner som ni tycker om bäst och lyft de högst. Det är bloggar, ”Mest lästa”, och ”Senaste nytt”. Dessa har vi dessutom gjort ännu smidigare genom att du också kan välja om du till exempel vill ha ”Senaste nytt” från Dagen, TT, eller alla (båda) nyhetskällor. Likaså kan du lätt växla mellan om du vill se ”Mest lästa” nyhet just nu, under veckan eller månaden.

För oss som arbetar med sidan är klädbytet efterlängtat. Och även om flera saker kommer uppdateras under veckan undrar vi så klart redan nu:

Vad tycker ni?

Vad är bra – vad är fult?

Var bör vi göra om – vad bör vi förfina?

Vi ser fram emot din kritik! Den gör oss bättre.

Uppdaterad: Här svarar jag på de vanligaste frågorna hittills

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *