Premiärdagen avklarad – tusen tack!

Vilken dag! Efter att ha intensivjobbat hela natten kunde utvecklarLinus lägga sig klockan 07 i morse. Tio minuter senare kraschade Dagen.se, Linus vaknade, fixade snabbt och sedan dess har han, jag och redigerarJakob varit igång med att jobba fullt med sajten.

Det är lätt att bli lite övermodig. Att tro att all planering, detaljer och skisser ska flyta på. Det gör det inte. Och det blir skrämmande tydligt vilken liten redaktion vi är och att vår ambitionsnivån var något hög. Inte för hög. Men hög.

Därför är det fullt acceptabelt att allt, nu när vi rundar av dagen, inte är helt på plats. Att det fortfarande finns lite buggar här och där.

Tillsammans med er har vi skapat tre A4 fulla med lista på grejer att fixa.

Ni har sprungit runt som tokar på sajten, klickat utforskat, gillat, varit skeptiska och kommit med förslag. Redan nu ser det ut som att vi slår sidvisningsrekord.

Det är överväldigande att se alla era kommentarer! Hur ni engagerar er. Inte _bara_ för att saker är fel och krånglar, utan för att ni vill skriva hur snyggt ni tycker att sajten är. Och konstruktiv kritik! Jag är imponerad.

Sedan 07.00 i morse tills nu, 17.09, har ni skrivit 83 kommentarer. Att jämföra med tex Aftonbladet.se som i samband med sin relansering puffade en redesignblogg som fick totalt 73 kommentarer.

Dagen har Sveriges mest engagerade läsare, det är jag säker på.

Många av er har ställt frågor som jag inte har hunnit svara. Så låt oss sammanfatta dem här:

Fråga: Varför har rubrikerna olika typsnitt?

Några tycker det är irriterande. För oss är det ett sätt att särskilja nyheter. Under dagen har vi haft tre olika typsnitt. Det var en bugg. Vi kommer använda oss av två. Dels den vi tidigare har haft, arial, och sedan Georgia, som ni ser här till höger. Vi har också haft (har) en tredje. Som helt enkelt är fel. Och ful. Den går bort.

Vi vill med den nya serifen (typsnitt med ”fötter”) peka ut featurenyheter, och möjligtvis också nyheter av mer lättsam karaktär (som den om Jorges dop). Vi tror det skapar tydlighet mellan nyheterna.

Har ni sneglat på DN?

You bet. Och Svd. Och Aftonbladet. Och alla andra sajter som någonsin gjort något snyggt. Vi har snott så mycket bra idéer vi kan. Men också landat i något som är lite eget, skulle jag vilja påstå. Men roligt i sammanhanget är att vi alla tyckt att Svd:s förra sajt var snyggare. Men sedan styrde annonsformat över oss till ett utseende som på många sätt liknar DN.se:s.

Bloggtoppen på bloggarna är inte så snygg

Nej, jag håller med, såhär i efterhand. Den får vi byta ut.

Radavstånd och avstånd mellan bild och rubrik mm

Jo, vi fick inte riktigt till det där. Men det blir snart bättre.

RSS-flödena fungerar inte!

Det är ett mystiskt fel. Som vi arbetar på att lösa innan måndagskvällens slut. Och, ja, det är halvt oförlåtligt. Usch.

Var är boxen för Musiksajten? Slarvar ni bort den?

Ja, i dag har vi tydligen slarvat bort den. LayoutSimon håller på att skräddarsy en box som ska bli både klickvänlig och attraktiv. Kommer senare i veckan.

Var är Dagens fråga?

Lugn, lugn. Det är klart vi inte skulle ta bort en av våra mest populära funktioner. Snarare kommer vi utöka den. Vi vill inte längre ha ”Dagens” fråga. Vi vill ha massor av frågor! På varje nyhet som det går att ha en fråga!

Varför kan man inte öppna serierna på seriesidan?

För att det är fel just nu. Men inte länge till.

Var är jobbannonserna?

De är inte bortplockade. Men vi har problem med dem just nu. Kommer under veckan.

 

Och så finns det många fler frågor. Men ännu fler lösningar. Dagen.se kommer bli snyggare och snyggare ju längre veckan går. Det vågar jag lova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *