Dagen.se punktmarkerar Stockholm på lördag

Jesusmanifestationen är på många sätt speciell för Dagen.se. Det var vid vår bevakning av den förra året som vi blev första tidning att använda tjänsten (och tekniken) Bambuser för att rapportera om allt som hände. Med hjälp av en dator och en webbkamera (ja, det var inte helt genomtänkt – men vi spelade utifrån våra resurser) sprang jag runt i Stockholm och filmade, styrd av de önskemål som kom in från våra läsare i chatten.

Vi la också upp en blogg (väl värd att besöka och nostalgiminnas) som direktrapporterade och analyserade allt som hände. Det blev mycket uppskattat. Vi hade på några timmar tiotusentals visningar av bloggen.

Även i år kommer vi att bevaka den Jesusmanifestation som förra året samlade 12 000 i Kungsträdgården.

I dag spänner papperstidningen musklerna i sin införbevakning av Jesusmanifestationen. Hela tidningen omsluts av en kappa:

Och nu är det upp till bevis för Dagen.se

Jag, tillsammans med fyra andra Dagenjournalister, är på plats under helgen för att ge är den bästa och närmaste bevakningen.

Vi upprättar en särskild undersida, blogg, där jag och Dagens chefredaktör Elisabeth Sandlund kommer skriva rapporter om allt som händer. Här kommer vi också lägga upp snabba videointervjuer med folk vi stöter på, samt sända allt vi ser.

Under själva Jesusmanifestationens gudstjänst i Kungsträdgården kommer vi ha en särskild sändning. Om tekniken fungerar kommer Dagen.se:s läsare kunna följa samma sändning som går på de stora storbildskärmarna på plats. Det innebär en välproducerad (?) tv-sändning, till skillnad från den provisoriska webbkamerauppsättning på en väska, som var fallet förra året.

Det kommer bli bättre, mer matat och roligare.

Klicka in på Dagen.se på lördag!

Uppdaterat: Följ vår bevakning här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.