Dagens nya layout slog nytt rekord!

Vi firar en hel del framgångar med Dagen.se nu. Det är roligt. Särskilt i en tid då det egentligen går ganska dåligt för tidningsbranschen.

Under veckan som gått, vecka 17, lanserade vi nya Dagen.se och fick väldigt gott betyg av er läsare (hela 33 procent gav betyget ”MVG” – det är väldigt högt med tanke på en sådan grundlig omgörning). Sedan dess har mitt arbetet mest gått ut på att försöka samla in allt som fungerar sämre eller inte alls. Där har ni läsare hjälpt till med felrapportering.

Under veckan som gått har ni klickat runt på varenda litet skrymsle av Dagen.se. Pekat, påmint och sagt ifrån.

Det har också synts i statistiken. Under tisdagen slog vi rekord i antal sidvisningar på en dag. Och även om vi inte slog sidvisningsrekord på en vecka så hade vi ändå 94 procent mer sidvisningar än samma vecka förra året. Se stapeln här intill.

Det är helt enkelt en explosion av klick vi har sett på ett år. Men även gentemot veckan innan, då vi hade en ökning med 30 procent. Vi tror att det dels har att göra med att det är enklare att klicka på Dagen.se. Inte bara för att vår disposition är tydligare, utan också för att våra sidor laddar snabbare.

Vad mina kollegor Layout-Simon Glimeld och utvecklar-Linus Anderås har gjort med Dagen.se är på många sätt heroiskt. Jag är djupt imponerad av det engagemang de visat för att skapa en sida som ni uppskattar och använder.

Och jag är också glad över den respons ni ger. Vi lovar att betala tillbaka med mer engagemang.

Faktiskt redan i helgen, när vi ska göra Sveriges bästa bevakning av Jesusmanifestationen.

Mer om det imorgon.

Tills dess – tack för att ni klickar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *