En "jesus-" som vill exkludera?

I dag skriver vi om Jesussajten. Den har varit i blåsväder tidigare. Sajtens ägare har helt enkelt valt att skapa en sajt/länklista till andra som har ”rätt åsikter”.

Som tror att katolska kyrkan kan vara antikrist och att homosexualitet är fel.

Och jag kan inte uppröras särskilt över det. Många är de kyrkor som har samma krav för att bli medlem i deras församlingar. Så varför kan inte en sajt då ha särskilda krav?

Möjligen kan man reagera på att sidan heter ”Jesussajten”. Beskriver man sig som en sajt för ”kristna webbplatser/…/ En portal för Dig” är det svårt att uppfatta den som annat än inkluderande.

Men gör inte andra organisationers namn det också? ”Broderskaparna” pekar på broderlig förening. Och de flesta kyrkors/samfunds namn? De insinuerar att det handlar om att alla som tillber Jesus är välkomna. Trots det exkluderar de flesta organisationer med olika krav på medlemskap.

Kanske ser vi i Jesussajten en spegling av hur våra egna kyrkor fungerar. Hur märkligt det kan uppfattas från utomstående att man portar engagemang från ”användare” med avvikande åsikter. Att de personerna bara får titta och ta del av vårt innehåll, men inte själva bidra. För då måste de vara rättrogna.

Eller så tycker är det helt naturligt. Att man skapar kyrkor med vissa krav för att få bidra. Och då måste den principien så klart få gälla även för en sajt. Att det är ok att namnet ”Jesussajten” får förknippas med protestantiska kristna som tycker homosexualitet är fel.

Precis som mormonerna har fått ta patent på ”Jesu kristi kyrka”.

Eller? Vad tycker du? Tyck till i vår fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *