Ett nytt redskap på redaktionen

Dagens mest klickade artikel är, föga förvånande, den om samtalet mellan samfundsordförande Stefan Swärd och författaren Jonas Gardell.

Vi fick inte spela in hela samtalet på video, men vår reporter Carl-Henric Jaktlund tog med sig vår nya Flip-kamera. En billigt slit och slängkamera med otroligt hög kvalitet. Vi köpte den här om veckan efter att Joakim Jardenberg effektivt illustrerat dess fördelar

Kameran har en knapp. En stor röd. Svårt att göra fel. Du trycker på den för att börja spela in, trycker igen för att sluta. Tanken är att kunna använda den för att fånga något unikt i en intervju. Att bara lägga upp ett videoklipp på 20 sekunder. En rolig anekdot, händelse som ger textintervjun mervärde eller beskriver stämningen.

Sedan: In i datorn och ladda på ett oerhört enkelt sätt iväg det direkt till Youtube.

När Carl-Henric inte fick filma hela samtalet intervjuade han istället de samtalande efteråt. Vilket kanske blev ännu bättre. Det blev ett tre minuter långt klipp som på något sätt säger väldigt mycket mer om stämningen dem emellan än vad fem tusen tecken text kunde göra.

Bedöm själva:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *