Kan kristna och KD skadas av en fejkblogg?

Uppdaterad: Nu har jag varit i studion. Här kan du höra programmet (från 07:39-sändningen)

I morgon klockan halv åtta ska jag prata på P1 om fejkbloggar och i synnhert den fejkade KD-bloggen ”Sanningen måste fram

Jag skrev om den för några veckor sedan och spekulerade i om fejkbloggen hade ett PR-syfte. Och att det i så fall var på bekostnad av både KD och kristna.

Jag undrade också hur man skulle hantera saken från KD-håll.

Sedan dess har det varit ganska tyst utåt sett. Men KD har lyckats pressa bloggen att ta bort deras variant av loggan. Det hjälper föga.

Hela tiden växer fejkbloggens besöksantal. Den ligger stadigt på WordPress egen topplista över de hetaste bloggarna för dagen. Enligt bloggportalen är den en av Sveriges hundra mest besökta bloggar.

Den skapar en nidbild av kristna i allmänhet men kristdemokrater i synnerhet som förvisso är rolig, men ganska problematisk.

För kristna må det vara beklagligt, men samtidigt ok. Vi måste låta andra göra satir av vår tro och religion. Och i det här fallet kan det vara ganska talande, till och med ögonöppnande, för hur lätt vår retorik kring t.ex moralfrågor uppfattas som total och distanserad galenskap.

Men för kristdemokraterna kan det vara direkt förödande. Inte minst inför ett EU- och riksdagsval. De har inte råd att få människor som inte ens vill se åt kristdemokraternas håll, bara för att de råkade surfa in på en blogg som till exempel har ”förbud för homosexuella besökare”.

Så. Lite sådant kommer vi att prata om imorgon.

Lyssna då, halv åtta på P1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *