Att ta låtsasnattvard

Äh. Nattvarden sket sig. Tror jag. Jag tog brödet, käkade brödet och sedan drack vinet. Mannen med vinkalket tittade så konstigt på mig att det måste ha varit fel ordning. Och det är klart. Tuggar alla brödet först så kommer ju massa med halvtuggade smulor ner i vinet. Det är ju inte så trevligt. Eller så är jag bara nojig.

En annan lustig grej med nattvard är det här med vinet. Frikyrkan, en av de folkrörelser som arbetar mest mot alkohol i samhället, har som största ritual att käka bröd och DRICKA VIN!

Fast eftersom det där med vin inte går för sig (det tycker jag både är bra, sunt och klokt) så blir det saft istället. Eller ibland även alkoholfritt vin. Alltså vin fast inte riktigt vin.

Ironiskt, inte sant? Att följa en av kristendomens viktigaste ritualer till punkt och pricka omöjliggörs av de kulturella konventionerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *