Här listar vi de gladaste nyheterna

Det är lite för mycket nu och bloggandet blir lidande. Den här veckan hade jag tänkt utvärdera vår Facebooknärvaro. Det finns mycket spännande att berätta om det. Inte minst hur den blivit vår tredje största trafikkälla. Jag hade också tänkt utvärdera känsloknapparna, samt berätta om allt annat som hunnit fixats på senaste tiden.

Men det är mycket annat som har tagit tid. Utöver de dagliga grejerna har det kommit en sen förfrågan om ett föreläsarinhopp på en Public service-konferens i Tallin. Jag försvinner redan i eftermiddag (men lita på att jag uppdaterar om den spännande resan!). I förmiddags var informatörer från Örebro stift här och ville höra lite om hur vi arbetade med sociala medier. Och nästa vecka ska jag hålla seminarium på Torpkonferensen som måste förberedas.

Men låt oss bara helt kort berätta om vad som har hänt.

Efter att ha haft ute känsloknapparna i en vecka och fått era synpunkter har vi insett följande:

* Ingen klickar på ”nyfiken”. Det är tydligen inte en känsla man får särskilt ofta på våra nyheter. Därför testar vi, by request, känslan ”förvånad” istället. För visst – man förvånas ofta av innehållet i våra artiklar.

* Knapparna är fula. Både internt och externt har ni sagt att de inte är tillräckligt vackra. Det får vi fixa. Någon har dessutom tyckt att de inte borde vara centrerade. Vi tittar på det där.

* Känsloknapparna klickas inte särskilt frekvent. Kanske behöver de en bättre position? Byggas in bättre i artikelns nederkant?

Vi har också börjat generera listor. Dels som en puff lite längre ner i högerspalten. Här listas de nyheter som har högst antal procentuella känsloklick.

Självklart är boxen också klickbar. Klickar du på ”så känner läsarna” kommer du till en samlingssida där du ser vilka känslor läsarna har haft kring våra artiklar den senaste veckan.

Kontentan är: Vi fortsätter utveckla den. Listorna är roliga och ger ett kul intryck.

Andra grejer vi har fixat i veckan:

Bilder till artiklarna: Alla bilder som finns på startsidan följer med in på artikelsidan. Helbreddare blir helbredd även i artikeln. Smalare bilder följer med som smalbild i artikeln (förutsatt att de är bredare än 160 px). Allt automatiseras, så att det inte blir ytterligare en uppgift för webbredaktör/redigerare.

Dagens fråga i högerspalt. En av de populäraste funktionerna på gamla Dagen.se var Dagens fråga. Att varje dag ha en sådan. Nu har vi många fler frågor, varje dag. Men för att kunna se den senaste har vi lagt in en box där den senaste frågan dyker upp. Givetvis är boxen klickbar, och där ser du tidigare frågor.

Webbtv – från alla plattformar. Vi har haft en ganska ful och omständig webbtv-sida förut. Nu har vi plockat in alla våra olika webbtvpubliceringsformer på en och samma sajt. Allt videomaterial vi får in från tt, allt vi har i den egna kanalen, allt från youtube och allt från bambuser kommer på en och samma sida. Där det senaste kommer överst.

 

Bloggfliken från menyn har snyggats till.

Istället för en textlista är det nu bilder och de tre senaste bloggposterna. Fina fisken. Nästa vecka planerar vi dessutom lägga ut ett förslag på hur vi förbättrar den fortfarande väldigt fula bloggfyrklövern på förstasidan. Vi har förlorat en del trafik till bloggarna på den. Så det måste åtgärdas på ett bra sätt.

Dessutom: I veckan som kommer börjar pingstkyrkans stora konferens Nyhemsveckan. Där bloggar Dagenkändisarna Carl-Henric Jaktlund och Urban Thoms.

På måndag börjar EFK:s stora konferens Torp. Där bloggar Dagenkändisen David Wingre, samt vårt nya kort Maria Lindström från Lidköping.

Håll utkik efter dessa bloggar!

Godtorsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *