Så använder vi sociala medier för bättre journalistik

Här stod jag i dag! Men eftersom ingen fotade mig, så får jag lägga upp en bild på Erik Kruse. Det går lika bra det. Han var väldigt duktig. Och framförallt trevlig!

Jag är i Estland, som ni kanske läste i går. Här är en massa public service-chefer och pratar om hur de ska tackla framtiden. Eller nutiden, som jag försöker poängtera. Och nu har jag hållt föredrag. På engelska. Mycket läskigt. Men jag tror mina poänger kom fram.

Jag pratade om den resa Dagen.se har minskat avståndet till läsarna genom att bjuda in er i hela processen – från idé via publicering till era analyserande bloggposter om vår artiklar.

Varje gång innan jag börjar sådana här föredrag så blir jag helt kallsvettig. Det här är ju sådan allmängiltig kunskap – vad har jag att tilföra? Men efteråt är det är likadant varje gång, människor känner sig inspirerade att göra bättre journalistik tillsammans med läsarna.

Och jag fattar fortfarande inte vad som är nytt. Antagligen att vi har exempel. Att vi kan visa hur det faktiskt fungerar i praktiken. _Att_ det fungerar. Överhuvudtaget. Journalistik har en framtid. Den har bara omdefinierats.

Kul var det hursomhelst. Och massor av nya trevliga bekantskaper.

Vill du se vad jag pratade om kan du se min presentation här: http://prezi.com/101942/

Uppdaterad: Grafstrom på Twitter hade fotat! Så här kommer bild:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *