Jag gör bokdebut!

I våras tillfrågades jag om att skriva för en bok om framtidens journalistik. Jag tackade ja. Allra mest för att få utlopp för mina egna osammanhängande tankar i saken. Att skriva ner vad jag egentligen tyckte och tänkte. Det var skönt. Kanske allra mest för att det blev så tydligt. Hur journalistiken alltid kommer vara viktig, men hur den kommer att omdefinieras. Och att resonemangen höll (tyckte jag).

Boken är en antologi med tolv olika författare som ger sina perspektiv. Och nu är den klar! Med omslag och allt. Och, yey, titeln på boken är hämtad från min text!

Här kan man läsa mer om boken (och beställa den, för all del – men den släpps först i samband med bokmässan)

Förresten. Angående titeln så träffade jag en av medförfattarna, Andreas Ekström, förra veckan. Vi pratade lite om att vi hade skrivit i samma bok och kom in på titeln.

”Ja, haha, vad ska man säga. Den där fungerar ju inte. Den är alldeles för lång och krånglig. Det har jag sagt till förlaget också. Suck, ja ja”.

Jag kunde inte låta bli att skapa ett generat ögonblick: ”Well, du vet, titeln är tagen från min text.” Det blev ett ”Neeej, du skojar?!” med blickflackande och några korta utläggningar om hur titeln faktiskt kan fungera.

Mycket roande.

Och om titeln är bra eller inte vet jag inte. Men för att väga upp Andreas kommentar hyllas den i alla fall här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *