Så hjälpte svenska politiker pedofiler

I helgen lanseras Pirate bays Ipredator. En tjänst som gör att du blir helt anonym när du laddar ner filmer, serier eller program från nätet. Om någon försöker begära ut dina uppgifter hänvisas du till en dator ägd av Piratebay. Typ.

Tjänsten är ett svar på de lagar som politiker försökt sätta upp för att stoppa illegal nedladdning. Ett övervakningsamhälle menar många. Och när många tycker samma sak så skapas sätt att kringå lagen. Ipredator.

Och grattis, Sverige. Nu har gamla pedofiler åter fått nytt hopp. Känner hur det spritter i kroppen när de hör hur media, experter och nördar lovar absolut anonymitet om de bara använder tjänsten.

Pedofiler som kanske tidigare avskräckts av att det varit svårt med absolut anonymitet. Fädrar som insett att risken att avslöjas varit för stor. Men nu finns den där. Tjänsten som garanterar att de aldrig blir upptäckta. Det är så ledsamt. Och tragiskt. Och det visar på en sådan okunskap hos politiker, att inte se större perspektiv, men kanske framförallt konsekvenser.

Tänk om man hade vågat tänka rätt. Att i stället för att kriminalisera en hel generation hade uppmuntrat lagliga alternativ.

Ipredator är en självklar lansering. Men det är med sorg vi tar emot den. Kan vi lära oss en läxa, politiker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *