Vi utvecklar puffandet

Under sommaren är farten något lägre över hela Sverige. Så också på Dagen. Men utvecklandet fortsätter. Vi håller fortfarande på att städa mycket efter vår nya design. Många av sakerna vi ville ha med nya designen är fortfarande inte färdigutvecklad.

Som puffarna. Vi kallar dem så, rubrikerna på förstasidan. En av målen med nya layouten var att tydligare visa vilka nyheter som hör ihop, och koppla samman bloggkommentarer, ledarkommentarer och kringartiklar, redan på förstasidan. Många andra tidningar gör det redan. Men tydlig grafik tror vi att vi kan hjälpa läsaren dels navigera sig till delar de tycker är mest intressanta och dels få en överblick av den gedigna bevakning vi har av ett visst ämne.

Ett annat mål var också att till exempel visa på vår månadsbilaga Svenska journalens bredd.

Allt detta löser vi nu med vår storpuff. Vi har tre olika varianter av storpuff. Dels den för tunga, seriösa nyheter. Då blir det svart överrubrik, sedan gråmarkerar vi de hela den del som ingår i storpuffen och avslutar med ett svart understreck.

Sedan har vi den röda. Denna använder vi när vi har bred bevakning av ett event. Som en sommarkonferens som Hönö, till exempel. Då skriver vi ofta många olika vinklar på samma ämne, samt kommentarer och bloggar. Detta blir ett sätt att samla alla dessa. Med röd överrubrik, och lite rödtonad bakgrundsplatta.

Sist har vi Journalenpuffen. Med blå överrubrik och ljusblå bakgrundsplatta.

Vad tror ni? Det kan blir bra, det där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *