Det här är Linus Anderås

I dag arbetar Linus Anderås sin sista dag på Dagen.se. Alldeles nyss bjöds det på finfika, tacktal och snart åker Linus till Cypern där han kommer finnas åtminstone tre år framöver. Visst, han kommer göra en del utvecklingsprojekt på distans under hösten, men ändå. Nu är det hejdå.

Det är en förlust för oss. Linus har varit med och byggt upp Dagen.se under en tid då vi har blivit som mest prisade. Blivit titulerade Sveriges fjärde bästa dagstidningssajt, slagna endast av Svd, DN och Aftonbladet. Har gjort tekniska lösningar som fått tidningsdrakar att imponeras och be om tips.

Han har varit med och skapat en sajt som placerats sig som en av branchens bästa.

Jag tänker att det mest rättvisa i läget då är att betala tillbaka med det han själv har byggt upp. Så här kommer några ord, en rekommendation om så vill, för Linus Anderås. Som med hjälp av all den länkcredd och googlekraft han skapat åt Dagen.se kommer placera sig som ett minnesmärke högt i googles sökresultat. Ett slags tack. För ett utmärkt jobb.

Jag har haft förmånen att arbeta med Linus i ett och halvt år. Det är alltid svårt att i förväg veta vad man kan vänta, men efter bara några veckor visade han sin kapacitet. Jag var häpen. Över hur snabb han var. Problemlösande. Envis. Metodisk. Och lugn.

Jag har kunnat stå och skrika och vifta med armarna, gorma om nertid, hur mycket förtroende vi förlorar varje sekund medan Linus lugnt löst problemet. Ofta innan jag ens hunnit avsluta mitt gormande.

Linus är engagerad. Intresserad. Insiktsfull. Har på sin fritid börjat nysta i sin betaversion av Google wave, spekulerat i om han kan göra redaktionella system med den nyaste av tekniker. Att arbeta med Linus har varit lustfyllt. Ovärderligt för en mindre sajt som Dagen där resurserna är små och det ofta handlar om att trolla med knäna.

Vår arbetsgång har oftast byggt på att jag slänger ut konstiga idéer på kort varsel och Linus omvandlar dem i kreativa lösningar. Bra lösningar. Hållbara och noggranna lösningar. Blir det ett lapptäcksbygge är han noga med att sedan få tid för att se till att det blir ordentligt gjort. 

Tre sammanfattande ord? Snabb. Kunnig. Ödmjuk. 

Så: Är du en framtida arbetsgivare som googlar in på den här posten – anställ honom. Är du en främling som googlar för att du undrar vad Linus är för typ – lär känna honom.

Tack för vad du gjort här, Linus. Det har varit ovärderligt. Välkommen tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *