Oemotståndlig tävling avslöjar Dagenlansering

Jag kunde inte hjälpa det. När jag hittade Tomas Seos projekt ”Logotyp.se” var jag tvungen att avslöja vårt senaste projekt som förhoppningsvis lanseras inom kort: BloggDagen.

Tomas Seo heter mannen bakom Logotyp, och i 30 dagar så gör han varje dag en ny logga, gratis, åt uppdragsgivare. Villkoret är att uppdragsgivaren ska ge uppdraget via twitter, i ett 140 tecken lång sammanfattning och att den måste ha en referens till en film/serie eller karaktär. Tomas dokumenterar sedan hela arbetet med loggan och publicerar det på sajten logotyp.se

Till filmrecensionssajten ”Recenserat” gjorde han följande logga, med inspiration från Dr Cox i Scrubs:

För bloggen Artoo gjorde han följande logga, baserade på Dexter.:

Ser man det arbetet ovan, och de övriga filmerna, kan man helt enkelt inte hålla sig.

Jag slängde ut en förfrågan om att göra en logga till Dagens nästa stora projekt. Och avslöjande därmed BloggDagen.

Egentligen tänkte jag berätta mer om saken i ett senare skede. Men låt oss kort bara gå igenom vad BloggDagen handlar om:

Det är en bloggplattform. Inte helt olik den Aftonbladet har. Men kanske än mer lik den Blogg.se har. Inget unikt alls, men något som vi både ser ett behov av och som ligger i linje med vad Dagen vill.

En av tidningen Dagens grundpelare är att vara en ”kristen röst i samhällsdebatten”. Det innebär inte att propagera för en massa åsikter, utan att ge mångfald till en debatt. Att nyansera med andra, ickesekulära perspektiv. Att anta utgångspunkten ”Om det finns en Gud – hur skulle vi då förhålla oss i frågan X?”

Dagen kan, och är, den här rösten på många sätt. Dagens bloggare – jag, till exempel – är den. Men vi vill engagera fler. Det tror vi att vi kan och kommer att göra genom att lansera en bloggplattform där ni läsare kan fatta bloggpennan och göra er röst hörd.

Jag ska berätta mer om det (och även om den enkla tekniken bakom det) när vi har kommit längre i bloggnätverksbyggandet.

Men just nu handlar det om en logga. Och flera har frågat om jag är en idiot som skickade in följande pitch:

Och, ja, det ser kanske inte så välgenomtänkt ut att välja Ole Bramserud som förebild. Men jag tänkte länge, och tycker att den gestaltar mycket av känslan man ska känna för BloggDagen.

En person utan trösklar och varmt härta, kontaktsökande och någon man har riktigt roligt med, bara man ger honom chansen. Ett lite udda, vilset får, men samtidigt väldigt välkomnande och innerlig. Som skojar till det ibland med vilsne Stig-Helmer, men aldrig på ett elakt uteslutande sätt.

Tänk, finns det någon filmkaraktär som bättre beskriver en logga för en bloggplattform där alla – ny som gammal – ska känna sig hemma?

Jag tror inte det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *