Här är facit till muggtävlingen!

Vad roligt att så många har gissat! Detta har roat oss mycket. Men nu är det slut. Och vi har en ensam vinnare.

Men först, facit:

Mugg nummer 1 tillhör:

Thomas Österberg! Det är en ironisk mugg, kan man säga. För Thomas går runt med sin kaffemugg och doppar tepåsar. Aldrig kaffe. Inte ens om man mutar. Bjuder på fin kaka till. Aldrig kaffe i kaffemuggen. En kuggis, va?

Nästa mugg tillhör:

Kerstin Doyle! På muggbilden fanns en del att läsa av. Som att det slutade på ”a” bredvid hjärtat. Och att man skymtade ett K som i Kerstin på andra sidan. En svårfotad mugg. Men, erkänn, inte helt svårtippat när man ser det i efterhand?  

Nästa mugg tillhör:

Ann-Charlotte Fritzon! Ann-Charlotte har ojat sig en del över att hennes mugg är så generisk. Att folk ska tolka in för mycket i muggen, liksom. Koppla henne som tråkig och slätstruken. Men visst tolkar man det som en kvinna med klass och smak? Visst?

Nästa mugg tillhör:

Daniel Wistrand! Vår Ikonredaktör har egentligen aldrig brytt sig om att ha egen mugg. På sin förra arbetsplats hade han ingen. Men när han en dag råkade ta en kollegas fikamugg på sin förra arbetsplats utbröt en mindre katastrof. Det viskades om det efteråt som ett ”övertramp av rang”. Och som avskedspresent fick han denna randiga mugg. För att lyckas bättre på sin bästa arbetsplats, liksom. Daniel vet nu bättre, och det uppskattar vi här på Dagen.

Nästa mugg tillhör:

David Wingren! David sökte själv upp mig när jag gick runt och samlade muggare på redaktionen. ”Hej. Du, mina barn har gett mig den här muggen och skulle bli jätteglada om min mugg fick vara med.”. David själv blev inte lika glad när han såg bloggkommentaren som gissade rätt på muggen och skrev ”Killen har ju ett självporträtt på koppen”.

Nästa, och sista, muggen tillhör:

Danne Sundell! Det här är ju ingen mugg. Men skulle Danne kunna sila ner kaffe i flaskan skulle han nog göra det också. Det finns ingen bild i arkivet på Danne vid sin arbetsplats utan den här flaskan. På bilden har Danne precis börjat berätta historien om sin ”mugg”. Om att det är en gammal julmustflaska. Att han älskar julmust. Att han sparat och druckit ur flaskan långt efter att julmusten tagit slut. Att etiketten trillat av. Att folk frågar om han super på jobbet. Att han sedan fått en vattenetikettatt klistra på flaskan. För att undvika eventuella missföstånd. Danne Sundell gillar sin vattenflaska mycket.

Och då, vänner, har vi en vinnare! En ensam person prickade in alla rätt: Signaturen ”Elin”! Grattis, grattis! Hör av dig så skickar jag över boken! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *