Hur går det med Dagens facebook-konto?

Flera har hört av sig efter att jag publicerade bloggposten om vårt problem med Facebook. De flesta för att få tips på hur de ska göra.

Det gör vårt beslut enklare. För givetvis kan vi inte råda en tidning att agera mot Facebooks regler. Därmed måste vi övergå från vår personprofil till en fanpage.

Arbetet nu har gått ut på att försöka fixa en bra och funktionell fanpage som är ett värdigt substitut för vår profil. Men tro mig, det är inte det enklaste. De applikationer som andra aktörer än Facebook skapat för fanpage är krångliga, svårimplemneterade och fungerar bara ibland.

Jag har suttit lääänge för att försöka få Twitter att fungera. Har varit rasande. Trott att jag skulle bli galen.

Då var det skönt att få stöd av att Kevin Spacey, med dryga miljonen twitterföljare, hade samma huvudbry:

Kevin Spacey, tillsammans med sina twitterföljare, kom fram till samma slutsats som jag: Det går inte att uppdatera facebook fanpage via twitter.

För oss, som är en väldigt liten redaktion, är det en absolut nödvändighet att vår fanpage uppdateras automatiskt. Så jag kastar ut frågan till er, kunniga användare:

Vet ni hur man gör? Hur man får sin fanpage att uppdateras automatiskt? Det kan vara via andra tjänster än twitter. Säg gärna till i så fall.

Planen är alltså: Vi öppnar en fungerande fanpage på Facebook så snart som möjligt, där vi bjuder in våra tidigare profilvänner. Vi håller kvar den gamla profilen, men lägger vårt fokus och våra uppdateringar på den nya fanpagen. Detta för att vi inte en dag ska, likt nattklubben Tivoli, ska vakna upp till att hela vårt facebook-konto raderats.

Jag återkommer i ämnet. Med en mer heltäckande beskrivning om hur vi gjort. Och löst saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *