Nu testar vi Bokmässesafari!

Det är alldeles för lite vila och ro just nu. Men roligt också. Och i dag börjar en särskilt spännande satsning.

I dag börjar Bok och bibliotekmässan i Göteborg. Ett hundratusentals boknördar förväntas trängas längst snitslade stigar i Göteborgs mässhallar. Dagen har varit på plats sedan tio år tillbaka, och så även i år.

I år ökar vi tempot ytterligare mer vår bevakning. Utöver den sedvanliga sändningen från vår egen monter, som sker direktsänt via Bambuser, växlar vi upp med ett bloggteam om tre personer. Jag själv, kulturredaktör Inger Alestig och förstärkning av vår expertbloggare Maria Hellgren.

http://dagen.se/blogg/bokmassan09 kommer vi blogga, fota, twittra och filma för att vara dina ögon och öron under en av de mest märkliga och mässor Sverige har.

Och så kommer vi testa på ett alldeles nytt koncept. Bokmässesafari.

Att sända från egen monter i all ära. Men hur roligt är det att titta på? Med hjälp av vår egen lilla tv-buss, en mobiltelefon och en reportermick, sänder vi tv live samtidigt som vi gör safaris på olika delar av Bokmässan. Vi kommer offentliggöra vårt program så att du kan boka in och surfa in för att vara med i direktsändning när vi besöker Se människan-avdelningen och pratar med Svenskakyrkan-utställare. När vi gör en safari-inventering av de kristna bokförlagen på plats. När vi besöker pressrummet och försöker förstå vad bokmässehajpen handlar om. Eller när vi safaritittar runt på alla tokiga, välbyggda och udda mässmontrar som finns i huset.

Allting samtidigt som du kan delta i chatten, ställa frågor eller ge förslag och order på vad vi ska besöka, fråga eller göra – just nu, i direktsändning.

Vad tror ni om det? Det blir kul, inte sant?

Bokmässan håller på till och med söndag och livesändningar kommer att ske flera gånger om dagen.

Det blir ett test. Jag har ingen aning om hur det kommer slå ut. Om det går att hålla låda och intresse uppe för den här typen av direktsändning.  Men låt oss testa!

Så stay tuned! Mer info och detaljerat program kommer under förmiddagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *