Det här har vi sysslat med den senaste tiden

Det har varit bedrövligt uppdaterat här på senaste. Men den som har följt nyhetsflödet på sajten har kanske insett varför: Det har varit en galen vecka.

Massor av bra nyheter, galet tryck kring äktenskapsfrågan och så en hel del utveckling ovanpå det.

I samband med äktenskapsfrågan har vi testat vår nya vinjettpuff. Den samlar alla puffar inom ett nyhetsämne och kan presentera dem lite annorlunda. Särskilt med två nyheter bredvid varandra som det är i mitten på det här exemplet:

Grejen är inte ny för mediesajter. Men den är ny för oss. Och jag tycker det blir så galet snyggt. Vad tycker ni? Rösta här:

***

Och angående fråga. Vi håller på och klurar med utseendet för bloggpuffningen (längst upp tillhöger på sajten och bredvid loggan). Vi är inte alls nöjda med den. Men här har vi tre förslag på hur det skulle kunna se ut. Är det något av förslagen som faller i smaken? Rösta nedanför alternativen.

Alternativ 1

Alternativ 2

Alternativ 3

 

***

Vidare har vi, efter att flera läsare önskat så, fixat så att man kan prenumerera via rss på en bloggposts kommentarer.

Vi har också fixat så att du – om du är en riktig bloggkommentarsjunkie – kan prenumerera på ALLA bloggens kommentarer.

Bloggflödena hämtas, just nu, via rss-symbolen uppe i adressfältet (men för en bloggposts kommentarsflöde kommer det snart upp en egen symbol):

Och förstår du inte alls vad RSS är för något? Kolla den här instruktionsfilmen (på engelska)

***

I dag testar vi också en ny variant av vinkelhake. Tidigare har vi försökt hämta in lite feedback på en extern annonsörs vinkelhakesannons. Nu testar vi en inhousesajt, Musiksajten, och gör nedre delen av vinkelhaken myyycket längre. Vad tycks?

***

Och apropå rss-flöden och nya sätt att sälja annonser: Förra veckan började vi med annonser i våra rss-flöden.

Vi har länge tillåtit dig att läsa hela våra artiklar och bloggar i rss-flöden. Det är ganska unikt bland tidningar i Sverige. Vi är ju beroende av att exponera annonser för er. Men vi tror att ni, den fortfarande väldigt begränsade skaran, som använder rss belönar oss med länkar och credd. Jag har tidigare bloggat om det här.

Men som ett sätt att testa oss fram med rss-annonsering har vi nu lagt in google-annonser i våra rss-flöden. Vi är beroende av att försöka tjäna annonspengar på varenda kanal, så låt oss testa detta också.

***

Jag tror det var allt. För i dag. Godfredag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *