Låt oss presentera: Körslagsbloggen!

I dag presenterar vi något jag tycker är fantastiskt roligt: Körslagetbloggen

Körslaget är ett tv4-program som sänds lördagkvällar där olika körer, ledda av kända svenska artister, tävlar mot varandra i en slags körmusiktävling. Varje vecka framför de ett körarrangemang av en låt och sedan får tittarna rösta på det bästa bidraget. Den kör med minst antal röster åker ut.

Kyrkan har massor av körer över hela Sverige och många av deltagarna (som plockas från artistens hemstad) är kristna eller aktiva i kyrkan (ja, det finns skiljetecken där). En av dem är Ricard Hulteke, lovsångsledare i Pingstkyrkan i Jönköping och sedan två veckor en av körmedlemmar i Amy Diamonds Jönköpingsbaserade kör. Det är han som nu skriver Dagens Körslagetblogg.

Många tidningar är bra på att fånga upp de stora tv-programmen – det som är snackisen i många svenska familjers hem. På Dagen har vi sällan chansen att motivera att tv-programsbevakning får utrymme i våra spalter. Men när det handlar om körsång, en av kyrkans paradgrenar, känns det naturligt. Och det känns extra roligt att få lyfta fram någon som så uttryckligen strävat efter att leda andra i gudslovsång.

Själv känner jag till Ricard från just olika lovsångsskivor och konferenser där han lett tusentals i lovsång och bön. För många är han ett ansikte (eller en röst?) som känns igen och därför kändes det naturligt att fråga om han ville dela med sig av vad som händer bakom kulisserna när han nu deltar i ett av Sveriges mest sedda program.

Jag älskar när Dagen kan lägga kristenvinklar på samhällssnackisar. Eller visa på hur vi finns i alla sammanhang och nivåer av samhället. Körslagetbloggen är ett steg i det.

Så följ, kommentera och häng med när Ricard Hulteke berättar om sin upplevelse av tv-succén Körslaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *