Carolas, eh…nya

Har ni sett Carolas nya webbsatsning? Vi har tidigare i några omångar skrivit om Carolas omstart. Hur hon, som av många räknats ut (tror ett av citaten i Di weekends intervju var ”Hur många gånger har jag inte räknats ut förut?”), ska ta sig tillbaka igen.

Ett av benen är hennes nya webbsida. Ett roligt grepp där hon gjort sitt livsflöde till ett slag coverflow. Ni som har en ipod eller tex varit på Musiksajten känner igen det. Kul idé, men nästan fullkomligt oanvändbar. Drar du i reglaget från ena sidan till den andra så tar det en evighet innan den bläddrat klart genom hela livet.

Lovvärt är dock hennes satsningar på både twitter och facebook. Tyvärr verkar användadet av kanalerna finnas till mer för att pumpa ut budskap än för att prata med fansen.

Jag testade signa upp mig på sajten igår eftermiddag. Sedan dess har jag fått två ett två mail, ett sms och ett samtal. Alla med reklam för olika carolagrejer. Samtalet var roligast. Det ringde från dolt nummer och sa:

– Hej, det här är Carola Häggkvist

– Jaha, det här är Ema…

– Hej, jo jag skulle bara ringa och tacka för att du registrerat dig på min nya sajt…

Och sedan körde den inspelade Carolarösten på i 1 minut om hennes visioner kring nya sajten på det där typiska Carola-röst-sättet.

Mest komiskt var sms:et. Det handlade om att Carola i dag släppt sitt nya julskivealbum.

Visst, säljer man sin första Jul i betlehem-skiva i en dryg halv miljon exemplar så förstår jag att man vill mjölka det så länge det går.

Men med denna skiva kom också svaret på hur många varianter på julskivenamn man kan göra. Tre:

1999: Jul i Betlehem

2007: Jul i Betlehem II

Och när man tycker det känns för löjligt att göra en trea? Tja, kör den på engelska:

Christmas in Betlehem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *