En av Sveriges hetaste journalister – på twitter

Skryt, skryt, skryt. Men det måste man få göra ibland när det händer roliga saker.

Som i dag när branschtidningen Dagens media listar ”Twitters 15 hetaste journalistprofiler”

Och titta, vem hittar ni där på tionde plats, strax nedanför Expressens chefredaktör och tv4-profilen Olof Lundh?

Haha! Roligt, va?

Det finns så klart en del att säga om listan. Som att en journalists ”hethet” inte beror på hur många som följer den. Eller att de till exempel missat flera journalister på listan.

Men just nu tänker jag bara gotta mig i att finnas med på listan! Kan vi inte fira? Den första som kommenterar nedan får ett pris! Ok? Bra. Börja….NU!

(och just det, här följer du mig på twitter)

Uppdaterad: Det blev en hel del diskussion kring Dagens medias mätning. Som jag skrev ovan så finns det så klart en hel del att säga om listningen. Att bara avgöra om en journalist är het utifrån hur många som följer dem är missvisande. Dagens media själv försvarar kritiken här. Brit Stakston startade en alternativ lista på twitter (och du kan följas andras input på den listan genom taggen #hotjourn) och Dagens media bjöd in henne att sammanställa en ny lista här. Den gjorde mer utifrån hur man använder twitter i arbetet och vilket genomslag det får. Sju av de på Dagens medias lista fick även gillande av Brit. Däribland jag. Och det är ju fint. Det också.

Men däremot, och det ska sägas, är den här formuleringen i Dagens medias artikel fullkomligt absurd:

”På Twitter är formeln för att mäta status enkel. Ju fler personer som följer dig, och ju förre du själv följer, desto bättre och viktigare är du.”

Då har man missförstått precis allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *