Läsare avslöjade Gardell

Tack alla som var med i chatten igår!

Det var extremt enkelt upprättat. Med hjälp av gratistjänsten Cover it live kunde vi sätta upp det på två minuter, och jag kunde godkänna chattposter allt eftersom jag själv satt och såg och rapporterade från programmet.

Förvånansvärt många deltog och tyckte till! Tack alla! Men särskilt stort tackt till ”Tobias H”!

För när Jonas Gardell i inledningen av programmet visar upp en lapp på det inspelningsintyg Katolska kyrkan gett honom (och som han sedan påstår att de dragit tillbaka) skriver Tobias H i vår chatt:

”Det står UDIENZA GENERALE på hans (Jonas Gardell, min anm) ”tillstånd”,det betyder GENERALAUDIENS och är påvens allmänna mottagning av pilgrimer och turister.”

När vi i dag försökte få detta bekräftat av Katolska kyrkan i Sverige visar det sig att han har helt rätt. Det tillstånd Gardell visade upp i tv var en påvlig audiens till en särskild audienssal. Den har ingenting med någon tv-inspelning att göra.

Allt detta kunde vi avslöja i den artikel vi har publicerat i dag.

Jag tycker detta är fantastiskt fascinerande! Hur vi genom att bara låta fler röster höras under tiden tv-debatten hölls, fick fakta, kunde avslöja och komma ett steg närmare slutet på den här härvan.

Jonas Gardell har bett om ursäkt, och när jag i eftermiddag har kontaktat SVT är de bevis man har på att ha blivit stoppade minst sagt vaga.

Vi kommer säkert återkomma i frågan om vad som egentligen hänt. Men just nu är jag mest glad över att vår läsarmedverkan genom ”Tobias H” gav oss den här artikeln! Tack, Tobias!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *