Mitt hemligaste recept

I dag gästar jag en av Sveriges mest ambitiösa och lovande bakbloggar med mitt allra hemligaste recep:

Brända mandlar.

Receptet är vad som finansierade hela min gotländska uppväxt. Medan andra slet hela somrarna i jordgubbsland och med cykeluthyrning räckte det med att jag under två intensiva veckor sålde brända mandlar.

Jag brände, paketerade och åkte sedan upp till färjekön vid Fårö och sålde till väntande bilar. Andra veckan var medeltidsveckan. Jag tog mig in på tornerspelen, gick med en fullpackad korg och sålde till medeltidsmänniskor som ville ha medeltidsgodis.

Verksamheten växte och jag insåg att vi behövde snabba upp processen. Jag anlitade därför grann- och församlingsbarnen som sprang ut och sålde, medan jag kunde vara dedikerad till att bränna i köket. Så delade jag intäkterna – högst orättvist – med barnen och fortsatte tjäna storkovan.

Det finansierade mina sommarläger, cykel, dator och la grunden till mitt sparkapital.

Och nu, mina vänner, avslöjar jag receptet. Framgångsreceptet. Mandelreceptet. Det hemligaste jag har.

Läs min gästbloggpost (inkl vackra bilder) i bloggen Söta saker här.

(och en teaser: Allt som behövs är dessa tre ingredienser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *