Pausmusik, eller: En tidig veckans länkar, special

Jag är fortfarande sjuk. Därav att det är tomt här.

Och jag orkar inte sätta mig ner och författa något fint. Däremot har jag under veckan gjort flera anteckningar kring bloggposter och texter jag fastnat för. De skulle egentligen hamna på Veckans länkar. Men några av dem är så fylliga att de tillsammans kan få utgöra en alldels vanlig, egen torsdagsbloggpost.

Håll till godo tills vidare.

 • Vi kosmopoliter är normen nu – Artikel av Kinga Sandén – Newsmill
  – När Stora journalistpriset delades ut var Stefan Mehr konferencier. Han var märklig. När det var kvinnor på scen ställde han ovidkommande frågor: ”Har inte du varit magdansös tidigare”, ”har inte du polsk bakgrund”. Han glömde mikrofonen och var allmänt mer fokuserad på kringsaker än den journalistiska gärningen bakom priset. Tydligast blev det när Kinga Sandén tog emot priset. Därför är det befriande att läsa Kingas egen debattartikel kring saken.
 • Ge mig inte mer pengar
  – En fascinerande historia om hur Andreas Ekström – som bad allmänheten sponsra hans bokprojekt – fått så mycket pengar att han nu kan ge vidare dem till andra i hans position.
 • Riksdagsledamot vigde TV4:s politiske reporter – Dagens Media
  – Ett exempel ang transparensen i digitala jämfört med analoga. Journalister har alltid haft tveksamma kopplingar, tveksamma vänner och tveksamma relationer. Skillnaden i dag är att det med twitter och facebook blir mkt lättare att se. Det betyder inte att journalisten, varken då eller i dag, gör ett sämre jobb.
 • Jonas Gardell – Dagbok
  – Jonas Gardell reder ut missförstånd i Vatikanfrågan. Det är bra skrivet. Det är väldigt många kolumnister som de senaste veckorna har skrivit om Gardell och Katolska kyrkan utan att göra någon ordentlig research kring det. Fattigt, tråkigt och slaskjournalistik. Själv undrar jag om Jonas Gardell har läst Dagens sista artikel i saken, och förstått varför det blev som det blev?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *