Saker i huvudet en fredag

Först och främst: Inget snor! I huvudet, alltså. Förkylningen är över!

***

I dag är det lucka fyra. Men jag har ingen kalender att öppna. Jag kan sörja det där. Att vakna på morgonen, stöna och grymta för att plötsligt bli klarvaken och fnittrig av glädje: Jag får öppna en ny lucka i julkalendern!

Eller att komma hem från skolan och känna pirr av att snart är det en kvarts tv av nya adventskalendern. Där Ture Sventon kanske kommer närmare att haffa Vesslan, eller hur Sune ska lösa sina kärleksproblem.

Varför slutade man vara barn? (efterklokt svar: För att slippa högstadieåldern)

***

I dag skrev våra folksidor om hur en av Kirk Franklins körsångare (som han under konserten, något svenskförvirrande, kallade ”bror” – men som bara är en ”brother from another mother”) kommer till Sverige.

Vi skrev också att Kirk kommer själv. Dels för att det har varit den allmäna uppfattningen efter konserten och dels för att det har varit tongången på Facebook. Men arrangören av konserten hörde av sig och sa att så inte var fallet. När vi då kollade med konsertarrangören för Kirks konsert bekräftar han att det aldrig varit tal om att Kirk skulle till Sverige med körsångaren.

Men jag är nästan hundra: Visst stod Kirk där på scenen och sa ”ill be back in december”? Jag twittrade ju till och med om saken…

Jaja. Artikeln har nu korrigerats.

***

Sveriges radio har i dag släppt en ny policy för medarbetarnas användning av sociala medier. Alltså hur de ska få använda Facebook och sånt på fritiden. Läs den och förfasas. Det är formuleringar som visar på ett företag som tycks stånka och stöna ”ok, ni _får_ vara där. Men slappna inte av och ha kul, för ni vet aldrig när ni säger fel saker”.

Sedan när ska en arbetsgivare få dra upp riktlinjer för hur de anställda ska bete sig (och prata om) på sin fritid? Väldigt ryssland.

***

Det var allt. Nej, just det: Lars Ohly blir predikant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *