Nu försvinner nyhetschefen 4-månader

Han har smörat, bjussat på läsk, strött komplimanger och tagit ut svängarna lite extra den här sista veckan.

Men nu är det över. Iaf på ett tag.
I dag gör Andreas Nilsson, Dagens nyhetschef, sin sista dag på redaktionen innan han går på fyra månaders pappaledighet.

Och innan råttorna på riktigt hinner börja dansa på borden får ni bloggläsare läsa hans sista ord – endast här on the Dagenblogg.

Så, Andreas, sista dagen på Dagen? Hur känns det?
– Det sköna är att jag inte längtar bort från något – utan jag längtar till något. Det ska bli underbart att bara vara med familjen i fyra månader.

Vad kommer du att sakna mest?
– Vi har en otroligt skön mix av människor på tidningen som jag verkligen gillar. Men eftersom jag bor i Eskilstuna så är det inte så lätt att få till vanligt efter-jobbet-häng med vännerna här. Jag kommer även att sakna känslan av att under samma morgon nöjt bläddra i den tidning man i går var orolig för att inte få ihop, samtidigt som man laddar för att göra morgondagens tidning till något speciellt.

Vad kommer du oroa dig mest över när du lämnar Dagen?
– Att David, Urban, Miriam och Elisabeth – som ska hoppa in på min plats – inte lyckas hålla min Saint Paula vid liv. Den ska vattnas en gång i veckan – helst underifrån.

Kommer man att märka av att du inte är nyhetschef?
– Det hoppas jag inte. De som ersätter mig har styrkor som inte jag har, men det kan ju i sin tur ge chansen för andra att höja sig ytterligare ett snäpp inom områden som är mina styrkor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *