Jag – en avfälling

Det har varit något slags stormöte här på Frizon. Gudstjänst.

Men det vet jag inget om.

Jag har suttit utanför. Och druckit kaffe. Förbjuden kaffe. För så fungerar det här. När det är gudstjänst stängs allt annat ned. Som att det blir söndag. Ingen ska underhållas samtidigt som det är gudstjänst i ladan. Ingen ska få kaffe. Ingen ska brottas i stora sumodräkter. Ingen klättervägg. Ingen musik spelas.

Det är en god tanke på ett sätt. Samtidigt som det kan kännas aningen fascistiskt. Inte sant?

Själv satt jag i alla utanför gudstjänsterna med en tilltiggd kaffe och pratade med vän.

Rebellartat. Så tänkte jag åtminstone som yngre. Att det var avfällingar som gjorde andra saker när det var stormöte. Att de som gick och drog i korridorerna på nyårskonferensen istället för att stå med uppsträckta händer under stormötets lovsång var de som hade det lite jobbigt med Gud just nu.

Nu vet jag bättre. De var bara sugna på en kaffe och snacka lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *