Dags för Jesusmanifestationen att bjuda in deltagarna

Det ser ut att bli en Jesusmanifestation igen, nästa år.

Ingen skräll där, kanske.

Men vad som är intressant nu är ju hur man går vidare. Stanley Sjöberg skrev en del lärdomar som han menar är viktigt att ta med sig från året som har gått. Bra där. Men jag tror det är fler än Stanley Sjöberg som har tankar om förbättring.

Själv menar jag till exempel fortfarande att man behöver tänka riktigt mycket kring vilken bild en Jesusmanifestation målar upp av de kristna.

Om det nu är på Jesus vi vill peka – hur presenterar vi det på bästa sätt? Om det nu är en stor massa kristna vi vill visa – vad är det vi vill att allmänheten ska komma ihåg?

Jag tror fortfarande att vi skulle göra bäst i att visa kärlek till andra, istället för att bara prata om den, som jag skrev för några månader sedan.

Men jag tror att fler än mig har åsikter kring hur en manifestation av Jesus och Sveriges kristna kan gå till.

Därför skickar jag härmed en uppmaning till den nya Jesusmanifest-styrelsen med ordförande Lennart Möller: Bjud in oss deltagare i arbetsprocessen!

Uppdatera www.jesusmanifestationen.se och starta en blogg! Gör det i ett så tidigt skede som möjligt. Skriv om hur ni tänkt och skriv så inbjudande ni kan. Öppna upp kommentarsfunktionen och låt de tiotusentals som vill delta i en Jesusmanifestation hjälpa till att forma den. Ta hjälp av massan!

Transparens och delaktighet kommer göra att Sveriges kristna får känna att de tillsammans äger Jesusmanifestationen, från dag 1.För får man vara med och påverka och bygga något bra – då gör man också allt vad man kan för att så många som möjligt i sin omgivning är med när arrangemanget drar igång.

Kanske är då Stanley Sjöbergs vision om 50 000 deltagare 2009 inte fullt lika långt bort.

 

ps. Och se till att inte bara ha medelålders+ i styrelsen. Men det är så givet när ni vill nå alla åldrar att det känns dumt att ens skriva. Förlåt min otro. ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *