Veckans länkar

I dag är det fredag, och ringer du till Dagen finns det inte en kotte här som svarar. Vi sitter på ett konferenscenter någonstans och pratar om framtid. Marknad, redaktion och ledning. Be gärna att Gud ska leda det.

Webben lever så klart på under tiden med uppdaterade nyheter. Men bloggarna blir tysta. Så under tiden jag är borta tänkte jag att ni kunde roa er redan nu med vad jag tänker ska bli ett stadigt fredagsinslag: Veckans länkar.

Under hela veckan surfar jag runt på hundratals bloggar, nyhetssajter och obskyra sajter. En del bra, en del roliga, en del knäppa, men alla ytterst besöksvärda. Alla dessa sparar jag i ett slags online bokmärkesprogram, kallat Delicious. Och det är dessa som jag tänker använda mig av varje fredag (utifrån en idé snodd från Bison).

Jag publicerar helt enkelt veckans godbitar från min veckosurfning. För dig att roa dig med under helgen. Det blir väl trevligt? 

Då kör vi:

* Letters from Kamp Krusty: LeaderMan vs. Servant Leader
Karaktärsdrag för en tjänarledare kontra en människoledare. Provocerande bra. (via Kolportören)

* Gudstjänstschic
Sveriges enda kristna modebloggstjärna bloggar tyvärr på Sveriges mest bångstyriga tidningssajt. Men gör det så vidunderligt bra. Nu är hon till exempel tillbaka med serien ”Gudstjänstchic”.

* Life atheist game
Testa på spelet som går ut på att vara ateist. Fnissigt talande.

* Jordens största ego
Ett must-see. Eller lyssna. Du kommer skaka på huvudet, inte tro det är sant och fascineras av att ett ego som detta faktiskt existerar.

* Frågor kring ”kom till oss och möt Gud”-teologin
Kristofer skriver oerhört insiktsfullt om hur en kyrkbyggnad kan förlama en hel församling.

* Kirk Franklin fick Conventum att sjunga
Nerikes Allehanda skriver en något slarvigt (vilket har sin förklaring) ihopskriven recension av Kirk Franklin-konserten som ändå når en riktig höjdpunkt i konstaterandet ”Jag har nog aldrig haft trevligare på en livespelning än jag hade under onsdagskvällen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *