Veckans länkar v47

* Domprost Åke Bonnier har varit i S:ta Clara kyrka och predikat. Han menar att S:ta Clara representerar en mer karismatisk och evangelikal kristendom med stora skillnader i Bibelsyn mot hans egen. Vilket samtidigt gör honom fundersam:

”Jag förstår att människor dras till S:ta Clara och kan på en gång vara fundersam över att den evangelikala traditionen är den som växer mest av kyrkotraditionerna i världen.

* Flower Street Café tipsar om hur du kan uppleva Kinas censur på internet. Via en Firefox-applikation (ett program) du installerar kan du uppleva hur det känns att surfa runt på ett censurerat internet.

* Mackan Andersson ironiserar över det faktum att Svenska Bibelsällskapet delar ut sitt eget pris – till sig själva. ”Jag tror att jag ska börja dela ut pris till mig själv också och se ifall jag kan få media att nappa på det.

* SSU har gjort en ganska ful video om äktenskapslagen. Mest för att undergräva sittande regering. Det fula handlar inte om kvaliteten, utan om guilt by association där Reinfeldt blir en nickedocka till Phelps.

* Apropå landsledare och Youtube så har Obama börjat adressera nationen varje vecka – på Youtube.

* I tider där det pratas mycket om artister och författare som förfasas över nedladdning är det synnerligen intressant att se att Monty Pythongänget nu lägger ut sitt bästa material på Youtube. Helt gratis. Varför? De tror helt enkelt att det kommer få fler att köpa deras fullängds-dvd. Och jag tror de har rätt. Se deras fantastiska video om saken här.

* Johan Stenberg gör, med glimten i ögat, en genusgranskning av Dagen.se. Det är roligt. Men i det komiska sätter han också fingret på något ganska besvärande. Framförallt när det gäller nyheter och bilder på Dagen.se:s etta. Jag/vi försöker tänka så aktivt som möjligt på det där. Att bildsätta med kvinnor så fort det är möjligt. För en mansdominerad värld (och kyrka) fortsätter att vara mansdominerad om vi inte aktivt ger kvinnor plats. I de små och stora sammanhangen. Det var därför vi, på kvinnodagen i mars, bildsatte Dagen.se med uteslutande kvinnor. Det var inte lätt, men det gick. Och vi behöver fortsätta påminna oss om att sluta göra det så lätt för oss.

* Hackers är på gång. Via Beta alfa läser jag hur skivbolaget EMI hackats och via Infontology ser jag att Axe är hackade. Men de verkar inte bry sig. De är, flera veckor senare, fortfarande hackade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *