Veckans länkar v49

* Pelle Hörnmark svarar delvis om den kritik jag gav i veckan om att hans blogg inte var mycket till blogg. ”Vi öppnar möjligheten [till kommentarer] när vi märker att det finns ett bredare intresse än de tre individer som tidigare varit aktiva kommentatorer.” Det framgår dock inte hur de ska upptäcka det. Det han orättvist hänvisar till är Hedins ”blogg”, som mest kunde likställas ett nyhetsbrev där man kunde maila in kommentarer. Våga fram kommentarerna nu, pingst. Och lägg till rss-flöden så vi kan följa bloggen. Tack.

* Intressant bloggexempel från veckan är också Märsta Pingst-pastorn Sven som, när det i måndags blåste som mest kring hans församling, bloggade föredömligt öppet och rakt om saken. Transparens skapar förtroende. Det förstod Märsta pingst.

* En undersökning visar vad som ger status i Sverige. Att ha en välbesökt blogg och gå i kyrkan ger lite status.

* Löpsedlarna i veckan om att John Harryson dött berörde mig inte alls – tills jag insåg att det var Dr Snuggles. Sedan dess har jag burit sorgeband.

* Har några gånger funderat på vad jag skulle döpa ett företag om jag skulle starta ett. Det gjorde tydligen den här taxichauffören också. Tills han gav upp.

* Ny bloggbekanting är Nyhetstorken, som tar upp tokigheter i tidningsvärlden. Som Svd:s obegripliga Ipred-förtydligande. Eller Expressens webb-etta i lördags.

* Lars Adaktusson visade prov på en rejäl dos humor i veckan då han ironiserade över Humanisterna i sin svd-spalt.

* Svd.se:s utvecklingsblogg jämför 24 hour business camp med känslouppiskande kristenläger. Roligt.

* Aftonbladet har gjort en riktigt bra grej där de klätt upp en 28-årig tjej och sminkat henne som pensionär. Detta för att få en ny bild av hur människor i allmänhet behandlar äldre. Se webbklippet här:

* När är man riktigt stor som bloggare? När man får en antiblogg. Underbara Clara, som jag tidigare hyllat, har retat någon så mycket att de startat ”Lessa Tessa – The bittra avundsjuka alternativet du hatar”, en parafras på Claras ”The kristet, fashionistiska, feministiska alternativ du älskar”.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *