Missade du Dagen, Maria Hasselgren?

Dagen har i drygt två veckor nu bevakat rörelsen SSPX, som fällt Förintelseförnekande uttalanden, och dess relation till Sverige och Katolska kyrkan. Vi har gjort det ganska bra, tycker jag själv. Kanske bäst i Sverige.

Därför är det märkligt att läsa debattartikeln från Katolska kyrkans pressansvariga Maria Hasselgren:

När jag nu, som pressansvarig för Katolska kyrkan i Sverige, sitter här med alla pressklipp kan jag konstatera att i princip ingen svensk katolik har blivit tillfrågad om saken. Vad vi tycker, om det stämmer, hur vi reagerat.

Jag vet att Maria Hasselgren läser Dagen. Därför har jag svårt att förstå hur hon kunde missa hur vi intervjuade katoliken och docenten Per Beskow redan den 28 januari om hur han ser på den uppkomna situationen. Och att han den 3 februari fick skriver en lång och förtydligande kulturdebattartikel om saken.

Eller hur hon kunde missa att vi i en ganska stor intervju gav hennes biskop Anders Arborelius möjligheten att förtydliga och förklara.

Media har möjligtvis, rent generellt, behandlat frågan valhänt. Men att påstå att ”alla” missat är utesluta en stor del av sanningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *