Antecknat en fredag

* Jag pustar alltid ut varje fredagmorgon. Det är lite lugnare tempo på Dagen under fredagar och jag tänker alltid att jag ska hinna mer. Det slutar nästan alltid att jag hinner mindre. Antagligen för att jag varvar ner? Oh well.

* Minns ni förr i tiden? Då satt jag och kommenterade Idol ibland på fredagar. Och fick ganska fina trafiktoppar när jag sågade deltagare och programledare. Minns särskitl hur arg jag var på Jihde. Att det fick min puls att gå upp och att jag var tvungen att stänga av tv:n. Men har ni tittat i år? Han är bätre, tycker jag. Gör inte så mycket av de här gapande ”jurryyyn” eller ”nu köööör vii”. Märkte ni att han till och med parodiserade sig själv i uttagningarna?

* Vem jag gillar bäst? Tove. Men hon är som ett barn som precis lärt sig att cykla. Som behöver mycket fart för att det inte ska vingla. Har ni tänkt på det? Att det var därför det var pladask i dag. Så fort låten fick intensitet, lämnade utrymme för Toves att klämma i med rösten, så skymtade tove-stjärnan förbi. Men låten var en skönsjungande grej med falsetttoppar. Det fungerade lika dåligt som Toves första 20 sekunder förra veckan. Men scennärvaron. Scennärvaron, vänner!

* Kvällens två #idol09tweets: RT @ulrikagood: ”När jag stylade Camilla så hade jag en vision av falukorv med blodpudding.” och: Hur vi bäst minns Camilla? Såhär: http://bit.ly/2ZUFHZ #idol09

* Förresten så gick Fokuspanelen bra. Det var kul och intressant att träffa en massa personer. Och jag tror även jag gjorde mig begriplig under mitt eget prat.

* Efter lite tiggeri har jag nu tusen followers på Twitter!  För ett halvår sedan sa jag under en förläsning att ”Twitter är en hajp i Sverige. Du är en kändis om du har 1000 followers. En superkändis om du har över 3000” för att ge perspektiv. Då hade jag själv några hundra. Men eftersom det var ett halvår sedan borde siffrorna gått upp? Är man kändis om man har 1500 followers nu? Poängen är hursomhelst att Twitter är en hajp. Men det var Facebook också för två år sedan…

*Jag har en idé om att starta en youtubeklippblogg. Där man får plussa och minusa klipp som därmed skapar ”bäst i veckan/månad/år” och där man har formulär för vem som helst att skicka in. Men hinner jag? Vill jag? och vem hjälper mig med den tekniska delen?

* På söndag kväll ska jag ha lämnat in en färdig presentation på engelska om Facebook som jag ska hålla senare i veckan. Det gör mig mer nervös än på länge. Usch.

Vi säger så. Godnatt. Imorgon kommer en sammanställning av alla bra länkar från veckan. Hejhej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *