Bloggar, samfundsledare och internet

Tack för era förslag på bloggare 50+! Jag la in nästan alla förslag jag fick in. Se om ditt bloggförslag är med bland de nominerade här: http://www.dax.se/index.php?id=6794

Om jag förstått det rätt ska vi som sitter i bloggpanelsjuryn nu välja de bästa i varje kategori och sedan koras vinnarna nån gång i november.

***

I dag skrev jag ihop en kortis om att EFK:s samfundsledare Anders Blåberg börjar bloggaEfk.se. Eller öppnar ”reflektioner” på digital plattform, som de själva vill kalla det. Märklig sak det där. Som jag skriver i artikeln så finns det någon slags rädsla hos Blåberg (hur mkt älskar man för övrigt inte det efternamnet! Låter helt ljuvligt). Om att det ska stjäla en massa tid från ”det riktiga livet”.

Det är en grav missuppfattning om bloggandet. Att det möte som sker över nätet skulle vara mindre viktigt. Eller mindre effektivt. Som jag skrev i min gästpostning på Missionskyrkans webbprojekt Amen:

Jag vet. Din största invändning är ”Hur ska vi få tid?”. Det sa församlingsföreståndaren Niklas Piensoho också när jag drog precis de här argumenten. Och sedan gick han och predikade i dagar i sträck för de redan frälsta på Nyhemskonferensen.

Du säger att ”vi vill prioritera riktiga möten”. Då har du missförstått något grundläggande. Internet är riktigt. Dess samtal uppfattas mer riktiga än många av dem som görs ansikte mot ansikte. Det finns få saker som leder till så riktiga möten som samtal över nätet. Som kommer ge dig en sådan inblick och ingång i människors liv. Och som till slut sannolikt också kommer leda till att du får ett fysiskt möte.”

Läs gärna min bloggpost där jag utvecklar det här mer.

För övrigt är det flera som har kommenterat både på Blåbergs blogg och på egna bloggar att bloggen som inte är en blogg saknar rss-flöde. Pressekreteraren hälsade att de skulle se över det.

***

Det ska noteras också att EFS samfundsledare Stefan Holmström börjat blogga. Han väljer dock att kalla det blogg. Även om han också bara bloggar en gång i veckan.

Jag imponeras mycket av den utveckling som nu sker! Också att EFS valt att blogga på en extern bloggplattform utan koppling till EFS.nu. Låt det vara så! Det är viktigare att bloggandet fungerar än att det sker inom ramen för samfundes egen hemsida.

Se det varnande exemplet Pingstföreståndarens ”blogg”. Kom igen nu, Pelle Hörnmark. När ska du släppa in kommentarer, rss-flöde och arkivfunktion?

***

Nästa vecka börjar Internetdagarna. Jag är på plats, åtminstone delar av konferensen, och medverkar även i en panel. I dag publicerar de en intervju med mig. Med den här presentationen: Dagen.se ses av många som en förebild inom digitala dagstidningar, och Emanuel Karlsten är en av de flitigaste förespråkarna för nya vägar för journalistik på nätet. 

Läs hela intervjun.

***

Apropå konferenser har Disruptive nu lagt upp videon från konferensen i tisdags där jag pratade om Dagen och Facebook. Jag lägger in den i min post om konferensen men för den som är nyfiken kan den tittas på här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *